Videnskabens forklaring på hvorfor deres kostråd ikke virker.

Videnskabens forklaring på hvorfor deres kostråd ikke virker



Hørte i TV, at dette spørgsmål om hvorfor folk stadig forbliver fede og ikke følger de kostråd de får. 
Forklaringer må være denne.


Kostråd om ernæring og motion er skrevet af højt udviklede og meget begavede mennesker til lige så højt udviklede og begavede mennesker, mens altså de, der ikke er så begavede ikke fatter noget og derfor forbliver overvægtige. Så nu skal der skrives for de mindre begavede, så de kan forstå det. Interessant at se hvad det bliver.


Det er efter min mening noget ubegavet. Naturligvis er det nemmere at fortælle om kost og motion til en person med en hjerne, der er vant til at forholde sig til mange ting mod en der ikke har interesse og evne til at forstå og sortere nye ting. Jeg tror de fleste kan forstå, at det er det man putter i munden er det der former en. At motion gør så stor en forskel og det ikke er ligegyldigt hvilken motion man udøver, det kan måske være noget nyt for mange.

Klart at intelligens betyder alt, men man må tage det hele menneske under luppen for råd og vejleden. 


Videnskaben om kost og motion må aldrig glemme, at her har hjernen stor betydning i, at få en plan til at fungere. De med overvægt har problemer med hjernen. De fleste har en fejl i den ene hjernehalvdel og vi skal have en ligevægt af de to halvdele for at få ting til at lykkes. Ganske som plus og minus pol for at få strøm. Den næste fejl er den  hjernemasse i midten, med de hormonproducerende kirtler og så de arvelige anlæg for fedme. 

Er der fejl? Bare et af disse steder er det at drikke, spise og det med stoffer, er noget der fylder i mennesket. 


Hjernen kræver det. Tag maden fra et sådant menneske og det bliver et rovdyr med lyst til at dræbe. De med fejl i den ene hjernehalvdel får raserianfald og truer med at dræbe og gør det tit. I deres verden er alt sort/hvidt med lyst til at dræbe på en rå måde med nydelse og de kan lide krig og revuloution.

Skal samfundet bestemme om vi skal gøre noget for vor sundhed. Efter et demokratisk samfund - ja. Der er en million der er på overførselsindkomster og resten skal betale for sindslidende, andre syge, hospitaler og skoler. Demokrati er vel at alle hjælper til.


Når man igen og igen viser de med psykiske lidelser i tv få en normal tilværelse igen, så kan man vel ikke undlade at sige, at så skal der gøres noget ved disse mange, der bare har fået en pose penge og derefter er glemt. Mange er i stand til et arbejde, men efterlades til en stille hjernedød og en større angst. Jeg har selv taget mig af sådanne personer og set hvordan de blomstrer op og kan komme i gang igen. Det kan lykkes - selv med en skadet hjerne. 

Øverst på formularen
Nederst på formularen

Måske er det rigtigt, det de siger med at folk ikke forstår deres bud på det at holde vægten. Der er to typer mennesker - den der kan spise alt og forbliver tynd og i alderdommen bliver endnu mere tynd.


Ønsk ikke denne type, for de har også knogleskørhed. De hører til de fede tynde. De får tit mad de ikke kan tåle og giver fedt i årerne, uden de kan mærke det og det ses heller ikke som advarsel på kroppen. Den anden er den almindelige. Her kan fedtet sætte sig her og der i buler og de er genetisk programmerede til at tage på.

De bliver fede hvis de spiser mere end 1400 kalorier dagligt. Her er dog en advarsel mod at blive syg af fedt i årerne. Altså, de der er genetisk styret mod fedme, må se i øjnene at vin og kartofler, hvidt mel, ris og alt der er lavet af hvidt mel er ude af mad programmet. Dertil kommer slik.

Bare et glas vin er 200 kalorier. 2 glas er et måltid. Ikke at man kan spise og drikke alt dette når man har gæster eller er gæst. Bare man holder sit program til dagligt.

Man taber sig ikke af motion, men man får kroppens muskler i gang og hermed immunsystemet til at fungere og hormonerne til at stadig at holde kroppen ung. Jeg er 77 og har ingen sygdomme, ingen medicin og mine organer fungerer som en på  40. Jeg bruger 40 min på styrketræning hjemme. Jeg ville tage flere kilo på hver uge, hvis jeg spiste det som andre gør. Jeg hører måske ikke til dem, der er programmerede til at blive som elefanter, men har truffet et valg at være slank. Min kost er noget alle nyder og ikke mangler, hverken det ene eller det andet af. Min mad er faktisk berømt. Det man skal gøre er at finde de grøntsager man har brug for og som indeholder alle de vitaminer og mineraler man ellers tager vitaminpiller for og stege uden fedtstof. Brug micro ovnen eller steg i vand. Man kan leve af disse grøntsager alene ved en kur for at tabe sig og ikke blive syg af det. Madplanen er som følger: Gulerod, løg, peberfrugter, majs, grønne bønner, gerne med 2 kugler frossen spinat i gryden mens man koger de fintsnittede grøntsager. Man kan bruge en smule flydende fedtstof og lidt soya hældt over grøntsagerne for smagens skyld, eller lidt mangochutney. Kød er bedst: kylling og lam, kalkun, fisk som jeg steger i micro. Glem ikke æg som også kan bruges som en slags omelet over en rest grøntsager. Husk 1-2 stk. frugt dagligt. Brød er dårligt for dem med vægtproblemer, Hvid hvedemel bør egentlig være bandlyst, så jeg har valgt knækbrød i stedet.. Tiden at tilberede alt er vel på mindre end en halv time og er ikke købt færdigt med en masse tilsætningsstoffer

Comments

Popular posts from this blog

Den aramæiske himmelbøn så smukt

Et nyt navn et glemt Børnehjem i Nivå

tanker om Demente og livs tanker