Så er der kaffe, men hvilken maskine og hvorledes



Kaffefloppet der er kørt af sporet

Det er kommet på mode med kaffemaskiner der kan brygge alle former kaffe.

Julen har givet et ekstra skub i alle de gode tilbud. Længe har kaffekapslerne været det helt store hit.
Det er nemt at putte en  kapsle  i en lille fik moderigtig maskine. Vupti så er kapslen tømt og en velduftende kaffe er klar. Hvis brugeren  skulle være så uheldig, får brugeren straks en byttemaskine. Hvis brugeren ingen maskine har forbruges der heller ikke kaffe kapsler og det er der forretningen ligger. Maskinen er bare et produkt der fastholder forbrugeren til kun at brygge kaffe med dette firmas kaffekapsler. Der er ganske vist et stort udvalg. Men på den anden side er friheden til selv at bestemme hvem der skal levere kaffen udelukket. Kapslerne er også forurenende for miljøet. Efterhånden er der kommet flere og andre modeller på markedet.


Jeg sidder her med et produkt, der giver så store afslag ved anskaffelsen 60%  at jeg fornemmer det er et firma der er i nød, eller maskinen har været al for dyr tidligere.
Men kendskab til hvorledes der drikkes kaffe i f.eks. Italien er der ingen af.
En Romer kan straks se på en bestilling og det er en indbygger eller en tilrejsende der bestiller deres kaffe.
Hvis en kunde bestiller en skummende latte om eftermiddagen, så er det ikke en fra byen Rom. Man drikker kun kaffe med mælkm om formiddagen. Eftermiddag og aften er det sort kaffe eller espresso. Espresso drikkes aldrig om morgenen i Italien.
Men en dansk kaffemaskine annonce ”Sweetdeal” afsløre sig i sit ukendskab ved, at annoncere med Knaldsort morgen-espresso, vremet eftermiddags-cappucion, eller en skummende aften-latte. Fuldstændigt omvendt af for den virkelige barista. Derfor er der for mig ugler i mosen om det er et firma der ikke kender til kaffekulturen og bare sætter en smart annonce op.
Men det vigtigste er kaffebønnernes kvalitet. Men drikker den kvalitet der købes.

Comments

Popular posts from this blog

Den aramæiske himmelbøn så smukt

Et nyt navn et glemt Børnehjem i Nivå

tanker om Demente og livs tanker